Ett axplock av allt som händer hos Learnster

 
 
Learnsters senaste mobilapp är specifikt utvecklad för att underlätta för dig som håller i utbildningar.

Learnsters senaste mobilapp är specifikt utvecklad för att underlätta för dig som håller i utbildningar.

Nu släpper vi vår första app!

September 2019 - Nu blir vardagen för dig som håller i utbildningar ännu lite enklare. Learnster Nelson är en mobilapp som är specifikt utvecklad för utbildningsansvariga och gör det enklare att planera, schemalägga och skicka meddelanden. Du kan även använda appen för att snabbt ta närvaro och betygsätta dina utbildningsdeltagare. Givetvis syncas allt du gör från appen med dina utbildningar i Learnster.

Att vi valt att döpa appen till Nelson är för att vi på Learnster inspireras av personer som genom historien inte bara nöjt sig med att saker i världen är som de är. I det här fallet hyllar vi Nelson Mandela.

Appen är helt gratis att ladda ner och finns för både iOS och Android:
Ladda ner Learnster Nelson för iOS
Ladda ner Learnster Nelson för Android

 
 
50 nöjda kunder - det firar vi med att rekrytera inte mindre än 3 nya stjärnor. Är du en av dem?

50 nöjda kunder - det firar vi med att rekrytera inte mindre än 3 nya stjärnor. Är du en av dem?

Full fart framåt!

Augusti 2019 - Efter en härlig sommar med välbehövlig återhämtning är nu hela Learnster-gänget tillbaka, mer taggade än någonsin! Våren 2019 resulterade inte bara i en mängd nya vassa funktioner i vår lärplattform. Nyligen passerade vi dessutom milstolpen ”50 nöjda kunder”, vilket så klart känns helt fantastiskt!

Med anledning av detta letar vi nu efter flera stjärnor till vårt team. Vårt senaste tillskott, Pernilla, börjar redan om några veckor i Customer Success-teamet men det finns fortfarande möjlighet att joina båda Produktteamet och Säljteamet. Tjänsterna ifråga hittar ni på vår nya karriärsida.

Och till alla er som har vägarna förbi - välkomna till Learnsters nya sköna kontor på Brännkyrkagatan 14A på Söder!

 
 
Iris har en lång historia av innovation kring att stötta människor ut i arbete och utbildning.

Iris har en lång historia av innovation kring att stötta människor ut i arbete och utbildning.

Iris vill skapa nytt format för SFI-utbildningar - väljer Learnster

Juni 2019 - "Dagens SFI-utbildning når inte målet att ge alla förutsättningar att lära sig svenska. I flera år har utredningar lagts på varandra med samma budskap. Jobb är nyckeln till integration och att behärska svenska är nyckeln till att få jobb. Samtidigt har lite gjorts för att utveckla och modernisera utbildningar i svenska för invandrare.

Ett helt nytt samarbete, där Iris har valt ut två innovativa aktörer i Sana Labs och Learnster, kan vara ett första steg för att förändra den negativa trenden."

Hela pressreleasen hittar ni här.

 
 
Micke Larsson, VD Learnster.

Micke Larsson, VD Learnster.

Learnster gästar Proleadpodden

Maj 2019 - Jan Blomström är inte bara grundare av Prolead Ledarstöd och hängiven Learnsteranvändare. Han ligger dessutom bakom Proleadpodden. Häng med när podden gästas av ingen mindre än Mikael Larsson, VD och kapten på Learnsterskutan!

Under 45 insiktsfulla minuter får du ta del av Learnsters tankar kring hur dagens lärplattformar bör vara utformade, samt vår syn kring framtidens utmaningar för utbildningsbranschen.

Klicka här för att komma till avsnittet.

 
Stiftelsen Friends väljer Learnster Lärplattform för att maximera arbetet med att utveckla fler utbildningsformat.

Stiftelsen Friends väljer Learnster Lärplattform för att maximera arbetet med att utveckla fler utbildningsformat.

Stiftelsen Friends väljer Learnster

Mars 2019 - När valet av ny lärplattform slutligen föll på Learnster är det snudd på att vi fäller en liten tår av lycka. Att få samarbeta med en partner som kämpar för att förhindra mobbing bland barn och unga är inget annat än en stor ära! Med hjälp av Learnster kommer Friends nu kunna utveckla fler utbildningsformat och att säkerställa att fler kan ta till sig Friends utbildningar, stöd och information. Fantastiskt!

Learnsters vision är att ge människor de verktyg som krävs för att fortsätta förändra världen. Vi vill göra skillnad och vårt samarbete med Friends, och att få arbeta med en sådan här viktig fråga, är en bra start, säger Mikael Larsson, VD på Learnster.

Hela pressreleasen hittar ni här.

 
Pär Lager har lång erfarenhet från styrelsearbeten.

Pär Lager har lång erfarenhet från styrelsearbeten.

Pär Lager ny styrelseordförande i Learnster

Februari 2019 - En spännande nyhet, som pirrar lite extra så här i årets inledande veckor, är att Learnster fått en ny styrman till styrelsen. Det är med stor glädje som vi hälsar Pär Lager välkommen till Learnster-familjen!

Hela pressreleasen hittar ni här.

 
skandiaMäklarna-1440x747.jpg

Skandiamäklarna väljer Learnster

Januari 2019 - Det känns hedrande när ett bolag som Skandiamäklarna, vilka har ett uttalat stort fokus på employer branding, nu vill ta nästa steg kring onboarding och kompetensutveckling och ser Learnster som det självklara valet.

En mäklarfirma som arbetar efter parollen “mäklare med kvalitetsfokus” behöver givetvis säkra kvalitet även i utbildningsledet. Vi ser därför fram emot samarbetet med extra stor entusiasm och intygar härmed att vi kommer göra allt för att dra vårt strå till stacken. Mot framtiden!

 
start-2019-1440x747.jpg

Gott Slut - och ett väldigt Gott Nytt!

Januari 2019 - Ojojoj, vilket fantastisk år det har varit! 2018 fick minst sagt ett gott slut, inte minst eftersom vi hedrades med nöjet att få hälsa ett helt gäng nya kunder välkomna under Q4. 2019 såg dessutom till att börja med en rivstart, då ytterligare några fina kunder lät vänta på sig till efter att julgranen lämnat huset. Men självklart är ni precis lika varmt välkomna för det!

 
Läkemedelsakademien väljer Learnster

Läkemedelsakademien väljer Learnster

Läkemedelsakademin väljer Learnster

Oktober 2018 - Läkemedelsakademien väljer att flytta fram sina positioner genom att erbjuda flera digitala utbildningar. Självklart är detta som musik för våra öron och harmonierna blev ömsesidiga när Läkemedelsakademien även hittade vad de sökte i just Learnster.

Läkemedelsakademins utbildningar är mycket uppskattade och lockar varje år ett stort antal deltagare. Bara mellan 2016 och 2017 ökade antalet deltagare i digitala utbildningar från drygt 3 000 till över 7 000 personer. Vi ser fram emot att bidra till att den ökningen fortsätter!

 
Learnster exklusivt invalda till Amazon Web Services acceleratorprogram för startups.

Learnster exklusivt invalda till Amazon Web Services acceleratorprogram för startups.

Learnster invalda till Amazon Web Services acceleratorprogram

Oktober 2018 - Learnster blev 2017 utvalt som 1 av 8 bolag till Stings (Stockholm Innovation & Growth) acceleratorprogram, vilket tyder på att Learnster redan då var på rätt spår. Att vi fortfarande är på rätt spår fick vi nyligen bekräftat med besked när Amazon Web Services meddelade att de väljer in Learnster - som första nordiska bolag - i sitt acceleratorprogram för startups inom EdTech. Vi tackar och bockar för både ära och ekonomiskt bidrag och gör vårt bästa för att behålla fötterna på jorden, trots att vi nu svävar uppe i molnet.

 
Bygghemma Sverige väljer Learnster för onboarding och kontinuerlig kompetensutveckling av medarbetare

Bygghemma Sverige väljer Learnster för onboarding och kontinuerlig kompetensutveckling av medarbetare

Bygghemma Sverige väljer Learnster 

September 2018 - Bygghemma Sverige är en av Nordens största nätbutiker inom byggvaror, hem och trädgård. Nu gör företaget, i samarbete med lärplattformen Learnster, sin största satsning hittills på att förbättra onboardingupplevelsen för nya medarbetare och för befintliga medarbetares kontinuerliga kompetensutveckling.

Det känns otroligt kul att Bygghemma valde Learnster, säger Mikael Larsson, VD Learnster. Vi vet att Learnster kan bidra till att skapa värde för organisationer som redan har innovativa tankar och ambitioner kring hur de, i samarbete med leverantörer och partners, kan- och bör utbilda framtidens medarbetare.”

 
Learnster får ny förstärkning av Almi Invest och ytterligare förstärkning av Söderberg & Partners.

Learnster får ny förstärkning av Almi Invest och ytterligare förstärkning av Söderberg & Partners.

Almi Invest investerar i Learnster 

September 2018 - ”The More the Merrier” som det så fint heter – och det stämmer onekligen, både när det kommer till antal kulor i kassan och till antalet kloka huvuden runt bordet. Så det är med dubbel glädje vi nu hälsar våra nya investerare och vänner Almi Invest välkomna till Learnsterfamiljen, där även våra gamla vänner Söderberg & Partners nu fått ännu lite mer plats. Full fart framåt!

Learnster underlättar det livslånga lärandet, något som blir allt viktigare i dagens arbetsliv, säger Jens Bäckbom, investment manager på Almi Invest. Plattformen är lika kraftfull för små utbildningsbolag som för storföretag och är helt anpassad till dagens och framtidens digitala klimat, vilket ger bolaget god potential att lyckas.

Hela pressreleasen hittar du här.

 
Learnster letar efter nya stjärnspelare till vårt lag. Är du en av de vi söker?

Learnster letar efter nya stjärnspelare till vårt lag. Är du en av de vi söker?

Är du vår nya nyckelspelare? 

Augusti 2018 - Vilka fantastiska månader vi har fått uppleva! Learnster lärplattform har gått från ritbord till verklighet. Intresset har varit skyhögt och vi har fått in kunder med namn på dörren som vi för ett år sedan bara kunde fantisera om. Sommaren bjöd på värme och lite välförtjänt vila, men nu är hösten här igen och med den väntar högre berg att bestiga och nya världar att erövra! 

Nu behöver vårt redan stjärnspäckade lag här på Learnster förstärkning av flera viktiga nyckelspelare. Är du rätt person för utmaningarna? Läs mer om tjänsterna som vi nu rekryterar till här och ansök sedan snabbt som blixten! 

 
Den internationella restaurangkedjan O'learys väljer Learnster

Den internationella restaurangkedjan O'learys väljer Learnster

O'learys väljer Learnster

Juni 2018 - Den internationella restaurangkedjan O’learys är inte bara världskända för att erbjuda sportupplevelser, karaoke, bowling, äventyrsgolf, shuffleboard och konferenser. Från och med nu är de också officiellt kända för att erbjuda sina medarbetare kunskap och utbildningar på ett ännu snabbare, enklare och roligare sätt än tidigare.  

På Learnster är vi så klart lyriska över att få chans att samarbeta med en aktör som redan har lång historik från att leverera upplevelser till människor. ”Great Minds Think Alike”, som det gamla uttrycket lyder. O’learys - varmt välkomna till Learnster!

 

Nästa generations talanger från yrkeshögskolan Hyper Island tar sig an att hjälpa till med utvecklingen av Learnster.

Learnster inleder samarbete med Hyper Island

Maj 2018 - Learnster är nästa generations lärplattform, så vilka är mer lämpliga att hjälpa till att driva utvecklingen framåt än nästa generations talanger? Av just den anledningen inleder nu Learnster ett samarbete med yrkeshögskolan Hyper Island.

Syftet är att vidareutveckla Learnster Lärplattform och att säkerställa att plattformen även möter de behov som YH-utbildningar har. Projektet innefattar behovsanalys, kravställning och konkretisering av utgångspunkter för vidareutveckling.

Ett spännande samarbete som känns helt rätt i tiden!

 

Vill du vara med på en spännande resa, med chans på att bli nästa stjärna i ett redan stjärnbestrött team?

Praktikplats finnes - Learnster letar efter en stjärna!

April 2018 - Vi jobbar för att göra den kunskap och de färdigheter tillgängliga som behövs, för att människor ska kunna fortsätta förändra världen. Vi vill ha med dig på resan.

Vi letar nu med ljus och lykta efter nästa talang till besättningen på Learnster-skutan. Den här gången är det en praktikplats inom User Experience & Interaktionsdesign som vi erbjuder. En möjlighet för en riktig stjärna att verkligen få skina, på en resa som bara har börjat.   

TJÄNSTEN ÄR NU TILLSATT. Stort tack till alla er som ansökt.

 

Learnster flyttar snart till Alströmergatan 22 på Kungsholmen.

Snart dags för nya perspektiv!

Mars 2018 - Learnster växer så det knakar! Så mycket att våra nuvarande lokaler på Saltmätargatan börjar kännas för trånga - inte bara storleksmässigt utan även ur ett identitetsperspektiv.

Vår enade bild om framtiden ledde till ett snabbt beslut när vi till sist hittade det vi sökte efter; en lokal att växa i och där vi, tillsammans med er, kan ta Learnster till nästa nivå.

Från 1 juni ses vi på Office Room, Alströmergatan 22 på Kungsholmen. Välkomna!

 

Heartpace hjärta bultar för Learnster.

Heartpace väljer Learnster

Februari 2018 - Med Heartpace tjänst säkerställer du att alla medarbetare arbetar mot gemensamma mål. För oss som brinner för utveckling och resultat är detta givetvis som balsam för själen. Och nu när Heartpace dessutom får förstärkning i form av Learnsters lärportal finns ju så klart inga gränser för vilka framtida mål som kan uppnås för Heartpace kunder.

 

SATS väljer Learnsters lärplattform för att göra sina utbildningar smartare och flexiblare.

SATS väljer Learnster

Februari 2018 - År 2014 gick SATS och ELIXIA samman och blev på så sätt Nordens ledande träningskoncern med målsättningen att aktivera människor för förbättrad hälsa och ökad livskvalitet. 2018 väljer SATS Learnsters lärplattform för att utveckla sina utbildningar och göra dem smartare och flexiblare.

Det råder ingen tvekan om att SATS är ett bolag som vet vart de vill och att de har förstått vad som krävs för att komma dit. Vi på Learnster ser fram emot att få vara med på tåget och att bidra till nästa kapitel i framgångssagan.

 

Learnster kärnteam (från vänster till höger): Daniel Eek, Aaron Castaneda, Anette Andersson, Mikael Larsson, Peter Holm, Peter Hedström och Michael Smietana.

Learnster förstärks – av Söderberg & Partners

Februari 2018 - Det är med stor glädje som vi nu äntligen kan gå ut officiellt och avslöja att Sveriges ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter, Söderberg & Partners, väljer att investera i Learnster.

Vi ser en stor potential i vårt samarbete med Learnster och vad vi kan uppnå tillsammans. Kontinuerlig kunskapsutveckling är en fundamental del i att hantera pensionsutmaningen kopplad till att vi blir äldre och behöver jobba längre upp i åren. Vi tror att fler och fler företag kommer att efterfråga denna typ av lösningar framöver.

Gustaf Rentzhog, VD för Söderberg & Partners

Hela pressreleasen hittar du här.

 
Learnster - ett av åtta utvalda bolag till Sting Accelerate 2017.

Learnster - ett av åtta utvalda bolag till Sting Accelerate 2017.

Learnster till Sting Accelerate

Oktober 2017 - Av 150 utvärderade bolag blev Learnster ett av åtta utvalda bolag till Sting Accelerate. 

Sting är nordens ledande accelerator och inkubator. Varje år utvärderar Sting ca 600 startups. Endast top 5 % antas till Sting Accelerate. Några andra exempel på bolag som blivit antagna till Sting Accelerate är Yubico, Videoplaza, Volumental, Sellpy, Dreams och Karma.

Vi är givetvis jätteglada över att ha blivit antagna till Sting Accelerate. Det är ytterligare ett bevis på att vår lärplattform är innovativ och att den är eftertraktad av utbildningsbranschen.

Mikael Larsson, CEO Learnster