Svenska Learnster tar in 31 miljoner för fortsatt tillväxt

Learnster, den innovativa leverantören av lärplattformar, tillkännagav idag att bolaget har säkrat 31 miljoner kronor i en nyemission. Den nya finansieringen kommer att användas till fortsatt utveckling av Learnsters produkter inom LMS (Learning Management Systems) och AI, samt till att accelerera bolagets tillväxt genom internationell expansion.

Finansieringen leds av Tom Nyman Holding och backas av Söderberg & Partners samt Subvenio Invest. I samband med kapitalanskaffningen träder Tom Nyman in som ordförande.

“Jag är glad över att kunna leda denna finansieringsrunda och vill verkligen vara med och förändra sättet kunskap förvärvas på. Jag är övertygad om att individer och organisationer som använder AI och ny teknologi för att hela tiden lära sig nytt kommer att bli framtidens vinnare” säger Tom Nyman.

“Vi ser fram emot att fortsätta stötta Learnster i deras imponerande tillväxtresa och innovationsarbete", säger Gustaf Rentzhog, VD för Söderberg & Partners. Deras engagemang för att förbättra lärupplevelser passar perfekt med våra egna värderingar och framtidsvisioner.

Learnsters VD, Thomas Kraft, uttrycker också sin entusiasm över den nya finansieringen och det fortsatta stödet från investerarna. "Denna investering är ett bevis på förtroendet för vår vision och strategi, säger Thomas Kraft. Mitt fokus är alltid kundens bästa och med hjälp av den här finansieringen kommer vi kunna leverera ännu större värde till kunder och partners. Rent finansiellt har vi haft en stadig ARR-tillväxt under de senaste åren (55% genomsnittlig årlig tillväxt) och ligger idag på ca 40 MSEK i ARR. Nästa mål är 100 MSEK i ARR, vilket vi mycket väl kan uppnå redan under 2025 med fortsatt stark organisk tillväxt och kompletterande förvärv, avslutar Kraft.”

Learnster LMS skapar nya möjligheter till kommunikation och informationsdelning för hela din organisation. Learnster AI erbjuder varje medarbetare ett ständigt tillgängligt och uppdaterat verktyg för det individuella lärandet.

För mer information, vänligen kontakta Thomas Kraft, VD Learnster
(thomas.kraft@learnster.com, +46 735 02 77 29)

Om Learnster
Learnster är en ledande leverantör av moderna lärplattformar. Med innovativa lösningar som Learnster LMS och Learnster AI erbjuder företaget innovativa verktyg som hjälper både individer och organisationer att effektivisera lärande och kunskapsdelning. Med ett NPS på 76 har Learnster idag +300.000 användare i 30 länder och används på 13 olika språk.

Prenumerera på Learnsters nyhetsbrev

Registrera dig med din e-postadress för att få nyheter och uppdateringar. Vi respekterar din integritet.

Tack, din anmälan till Learnsters nyhetsbrev är mottagen!
Åh nej! Något har gått fel med din anmälan till nyhetsbrevet.
Kontakta oss om preblemet kvarstår.