pär-lager.jpg

Pär Lager ny styrelseordförande i Learnster

2019-01-29

 

Pär Lager har lång erfarenhet från både styrelsearbete och VD-uppdrag, bland annat från Berghs School Of Communication, Almega och EdTech-bolaget Sqore. Nu tillträder han som styrelseordförande i EdTech-bolaget Learnster. Målsättningen med uppdraget: tillgängliggöra kunskap och möjliggöra utveckling för ännu fler organisationer och medarbetare.

Sedan Stockholmsbaserade Learnster, som utvecklar nästa generations lärplattform, grundades 2016 har framgångarna avlöst varandra. 2017 blev företaget utvalt som ett av åtta bolag till startup-programmet Sting Accelerate. Under 2018 blev Learnster som första nordiska bolag utvalda till AWS Edstart, parallellt med att ansenligt kapital restes i två investerarrundor genom Söderberg & Partners och Almi Invest. Idag har Learnster kunder både inom- och utanför Norden, användare i 13 länder och välkända varumärken som SATS, O’Learys och Bygghemma i kundportföljen.

Learnsters mission är att arbeta för att tillgängliggöra den kunskap och de färdigheter som en ständigt föränderlig- och digital värld kräver. Siktet är även fortsättningsvis inställt på aggressiv expansion vilket lade grunden för ett ömsesidigt samarbetsintresse mellan Pär Lager och Learnster.

Kompetensförsörjning är en av de absolut viktigaste utmaningarna för organisationer i världen idag, och ännu mer imorgon. Det märktes inte minst vid årets World Economic Forum i Davos. Jag har följt Learnster under en längre tid och är imponerad över både deras användarvänliga produkt och unika team av medarbetare. Learnster erbjuder en lika effektiv som innovativ lösning på organisationers behov kring både upskilling och reskilling av deras medarbetare, säger Pär.

Under 2019 lanseras en mängd nya funktioner i lärplattformen och en expansion, först inom Norden och sedan vidare internationellt, är att vänta.

Vi är otroligt stolta - och förväntansfulla - över att ha Pär ombord i styrelsen, säger Learnsters VD Mikael Larsson. Med Pärs gedigna erfarenhet och imponerande track record, i kombination med vår gemensamma syn på möjligheterna inom EdTech-scenen idag, är jag övertygad om att vi går en både spännande och händelserik tid till mötes.

För ytterligare information kontakta

Pär Lager | Styrelseordförande Learnster | 070-777 18 16 | par@parlager.se

Mikael Larsson | VD Learnster | 070-431 48 16 | mikael.larsson@learnster.com